Eclere cu crema si ciocolata

5aO prajitura a copilariei iubita de la mic la mare, o reteta simpla daca respectam regula coacerii, dupa ce se pun cojile la cuptor nu se deschide usa sub nici o forma pana nu sant gata si sa va ajutati de temperatura cum voi explica si mai jos

Mi-au iesit mai multe coji decat aveam nevoie, surplusul l-am pus intr-o punga , am scos aerul din ea si am pus-o in congelator, se dezgheata in frigider cand avem nevoie, doar facem crema si glazura

Cojile

  • 125 gr unt5
  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 140 gr faina
  • 4 oua

Crema de vanilie

  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 cutie frisca lichida
  • esente de vanilie si ananas

Decor

  • 1 ciocolata topita
  1. Intai se fac cojile : int-un vas inalt se pune apa, laptele impreuna cu untul, sarea si zaharul, amestecam sa ajutam topirea si cand da in fiert se adauga toata faina odata , se amesteca energic cu o lingura de lemn sa nu faca cocoloase, se da la o parte de pe foc
  2. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se adauga oualele pe rand , amestecand foarte bine dupa fiecare. O sa fie putin mai dens aluatul la inceput dar pe masura ce veti adauga oualele se va subtia, va deveni cremoasa
  3. Aluatul obtinut se pune intr-un posh de ornat sau pur si simplu o punga taiata la varf si in tava tapetata cu folie de silicon/ hartie de copt se traseaza dungi dupa cum doriti 
  4. Tava se da la cuptorul preancins la 200 gr ( foc mare ) pentru 10 min apoi se reduce focul la 120-100 gr ( foc mic ) pana le vedem prin geamul cuptorului ca s-au copt . Inca odata va avertizez sa nu deschideti usa cuptorului altfel se vor lasa iar la mijloc vor fi crude !7
  5. Se face si crema : galbenusurile se amesteca cu zaharul si amidonul si se subtiaza cu putin lapte rece, restul de lapte se pune la fiert, cand a dat in fiert se adauga compozitia cu galbenusuri, se amesteca si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Budinca  se face la baine-marie sau la microunde
  6. O lasam sa se raceasca foarte bine nu inainte de a pune deasupra o folie transparenta chiar pe suprafata ei sa nu faca pojghita 8
  7. Mixam frisca si o amestecam cu budinca, va rezulta o crema spumoasa cu care umplem cojile dupa ce le-am taiat capacul
  8. Ciocolata am topit-o la aparat  dar se poate si la baine-marie apoi am decorat eclerele

Sa aveti spor la treaba si …pofta buna (5)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s