Rasturnata Floare de dovleac

3Daca tot e sezonul lui, sa folosim dovleacul in fel si chip intr-o  reteta simpla dar si placuta ochiului

Ingrediente:

  1. Dovleacul se taie bastonase si se aseaza intr-o forma de tarta cu Ø 22 cm , se presara si goji
  2. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare
  3. Galbenusurile + indulcitorul+ esentele se mixeaza si ele pana se albesc, se opreste mixerul5
  4. Cu ajutorul telului se adauga galbenusurile peste albusuri, se amesteca incet de jos in sus, la fel se adauga si amestecul format din taratele de ovaz+ faina de konjac+ laptele praf+ praful de copt
  5. Aluatul obtinut se toarna in mijlocul formei peste dovleac si goji cu grija sa nu stricam decorul
  6. Forma fiind din silicon am pus-o intr-o tava sa fie mai usor la manipulare, am dat la cuptorul preancalzit la 160 gr ( foc mic spre potrivit)
  7. Se incearca daca este gata cu un bat de frigaruie
  8. Dupa ce am scos prajitura din cuptor asezam un platou deasupra si o rasturnam
  9. Cand este foarte rece se poate pudra cu indulcitor pudra

Sper sa va placa , sa o incercati, si sa aveti pofta buna la dovleac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s