Paine cu aluat oparit

1Mi se pare mult mai comod, facand painea din chifle se poate usor imparti portia pe zile, reteta este asemanatoare cu cea de Bagheta   doar ca am pus de data asta mai multe ingrediente pe care le-am oparit, painea  fiind pentru 3 zile de croaziera

Ingrediente:

  1. Ingredientele uscate ( taratele de ovaz, grau, psyllium, laptele praf, drojdia inactiva) se pun intr-un bol, laptele se incalzeste pana la fierbere si se adauga peste ingredientele de mai sus, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca
  2. Compozitia obtinuta se pune in cuva masinii de paine, se pune drojdia uscata deasupra si se da drumul la programul de framantare si dospire
  3. In timp ce masina functioneaza adaugati glutenul
  4. Daca faceti manual urmati aceasi pasi4
  5. Dupa o ora jumatate cand s-a terminat programul se scoate aluatul, se portioneaza in bile si acestea se aseaza intr-o tava de chec
  6. Mai lasam la crescut inca o jumatate de ora dar acoperit cu o punga care sa nu atinga aluatul facand un fel de minisera5
  7. Inainte de a pune painea la cuptor se unge cu putin lapte , se presara mac sau alte seminte
  8. Am copt la 160gr ( foc mic spre potrivit ) dar fiecare-si cunoaste cuptorul

Spor la treaba si…pofta buna (5)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s