Negresa cu prune

1In croaziera se pot inlocui prunele cu dovleac/rubarba iar toleratele pot fi diminuate inlocuind partial cacao cu ness

Ingrediente:2

Topping- obtional 

  • 25o ml lapte degresat
  • 1 lingura pudra de budinca / amidon – tolerat
  • 1 lingurita cacao degresata – tolerat
  • indulcitor nu am pus, budinca mea contine
  1. Alusurile impreuna cu praful de sare se mixeaza pana se albesc, se adauga praful de copt si se continua mixarea pana albusurile sant foarte tari
  2. Galbenusurile+ indulcitorul+ esentele se mixeaza pana se albesc si-si dubleaza volumul, se opreste mixerul si cu ajurorul unui tel/spatule se inglobeaza galbenusurile peste albusuri cu miscari usoare de jos in sus3
  3. Taratele+ faina de konjac+ laptele praf + cacao+ ness se amesteca separat si se adauga si ele in compozitia de mai sus – amestecati la fel usor de sus in jos
  4. Intr-o tava(28 X 20 ) se pun prunele cu samburii scosi iar peste ele se toarna aluatul, se da la cuptorul preâncins la 160 gr ( foc mic spre potrivit )4
  5. Cand este gata ( eu o incerc cu un bat de frigaruie ) prin rasturnare se aseaza pe un platou
  6. Toppingul este o budinca pe care o faceti la foc sau la  , dupa ce este gata se imparte in doua, intr-o parte se adauga lingurita de cacao si se orneaza prajitura dupa bunul plac

Sa aveti spor la treaba si…pofta buna de sarbatori

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s