Prajitura cu jeleu de dovleac

3aEste o prajitura cu blat din albusuri si crema de jeleu, cum acesta dureaza pana se incheaga este bine sa incepem cu el 

Jeleul8

  • 500 gr dovleac curatat si taiat bucati mici
  • 500 ml apa
  • 2 linguri slimSugar  / alt indulcitor dupa gust
  • un baton de scortisoara
  • stelute de anason
  • seminte de cardamon
  • 20 gr gelatina pudra

Blatul

  1. Dovleacul se pune intr-un vas pe foc impreuna cu apa, indulcitorul si condimentele, se fierbe sub capac pana se patrunde dovleacul, nu dureaza mult !
  2. Cand este gata se aduna condimentele cu spumiera iar compozitia se blenduieste sau se paseaza 
  3. Compozitia se cantareste, stiind ca la 500gr compozitie se pun 10 gr gelatina ( mie mi-a rezultat 920 gr compozitie, am pus 20 gr gelatina la inmuiat ) 
  4. Se incorporeaza gelatina in compozitie, daca aceasta este inca calda nu se mai lichefiaza, in caz contrar se lichefiaza gelatina, oricum ar fi incorporati gelatina ca AICI
  5. Compozitia se da la rece, trebuie sa fie putin mai groasa ( se vede in a 3-a poza) nu foarte bine intarita cand o folosim5
  6. Facem blatul, mixand albusurile cu praful de sare, cand incep sa se albeasca se adauga praful de copt, se mixeaza pana stau “batz”
  7. Ingredientele uscate ( taratele, faina de konjac, turmericul si lapte praf ) se amesteca si se inglobeaza treptat in albusuri amestecand de jos in sus cu un tel manual/o spatula, la sfarsit adaugam esentele
  8. Compozitia se toarna intr-o tava(28 X 20) tapetata daca nu este din silicon ca a mea, se coace la 160 gr ( foc mic spre potrivit ) in cuptorul preâncalzit6
  9. Dupa ce blatul s-a copt se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala
  10. Tava in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara, se pune blatul care a fost deasupra primul, 3/4 din jeleul care intre timp este numai bun de folosit, restul de jeleu si pentru ca aveam intr-un borcan ratacit prin frigider un rest de Gem de rubarba   am pus cate putina din loc in loc7
  11. Se da la rece, dupa 2 ore am putut sa o tai 

Voua va doresc, pofta buna de sarbatori

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s