Branza de casa

2Spre deosebire de telemeaua dietetica , branza aceasta nu se face cu cheag dar se poate felia si are un gust deosebit , este dupa o reteta gasita pe net , a rezultat 350 gr

Ingrediente3

  • 1,8 L lapte ( atat a avut bidonul !)
  • 2 oua
  • 1 cutie mare iaurt grecesc ( 375 gr )
  • 1 lingurita de sare
  1. Laptele se pune la fiert
  2. Oualele se bat cu o furculita, se adauga sarea si apoi iaurtul, se amesteca bine pana la omogenizare1
  3. Cand laptele este pe punctul de a da in fiert se adauga compozitia de mai sus, se amesteca in continuare ~ 5 min pana incepe sa se separe zerul, se opreste focul
  4. Intr-o strecuratoare tapetata cu tifon udat si stors bine se toarma compozitia din oala, se strange tifonul si se pune la scurs ( eu am pus o agatatoare de hota si o oala in care sa curga surplusul de zer ) se lasa sa se scurga foarte bine, in jur de 3 ore
  5. Dupa o ora am pus cu tot cu tifon intr-o casoleta cu gauri si deasupra un borcan de muraturi , asta ca sa ia o forma dar puteti sa lasati la scurs in continuare
  6. Dupa trecerea timpului ( nu trebuie sa va uitati neaparat la ceas, va dati seama cand este suficient de scursa !) se scoate tifonul si se poate felia

La mine a ramas doar poza, maine fac alta ! spor la treaba

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s