Fursecuri linzer

6Sant nemaipomenite, se topesc in gura, maine trebuie sa mai fac o portie…Multumesc pentru RETETA    SU !

Aluat3

  • 3oo gr faina
  • 1 pachet de unt 82%
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf lingurita turmeric
  • esenta de vanilie de vanilie
  • un praf de sare

Umplutura

  1. Untul moale (lasat la temperatura camerei ~ 1 ora) se mixeaza cu un praf de sare pana devine cremos, se adauga zaharul se continua cateva minute , se adauga si oul, esentele si turmericul, se opreste mixerul
  2. Cu o spatula se incorporeaza faina cernuta treptat
  3. Aluatul obtinut este cam moale dar nu se mai adauga faina ! se infoliaza bolul si se pune la rece pentru cel putin 30 min, eu l-am lasat ~ 6 ore4
  4. Cand i-a venit sorocul am intins aluatul pe masa infainata cu putina faina, am decupat ca numarul fursecurilor cu model la mijloc sa fie egal cu al celor fara5
  5. Le-am copt in cuptorul preâncalzit la 180 gr ( depinde de cuptor, fiecare si-l cunoaste ), se coc foarte repede deci fiti cu ochii pe ele !
  6. Dupa ce se racesc se umplu cu gem, se lipesc

Degustati dar cu precautie prea sant bune , prea ingrasa  mai bine pastrati pentru musafiri !

spor la treaba

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s