Piept de porc la abur

1 piept de porcMultam Daniela  de idee ! O reteta foarte simpla si foarte buna, o alternativa la cea fiarta in zeama de varza

Ingrediente:

  • piept de porc
  • 3oo ml apa2 piept de porc
  • 1 lingurita sare
  • 4 foi de dafin
  • 20 boabe de piper

Pentru asezonat pieptul

  • boia afumata
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • mujdei de usturoi
  • chily/ boia iute – optional
  1. Intr-un bol se amesteca apa + sare + piperul boabe + foie de dafin 
  2. Carnea se aseaza intr-o casoleta cu capac, se toarna marinata peste ea si se depoziteaza la rece pentru 48 ore ( din lipsa de timp eu am tinut-o 72 )3 piept de porc
  3. Dupa trecerea timpului se pune la aburi (eu am folosit steamer-ul ) pentru 40 min
  4. Se pregateste un vas cu capac in care incape un gratar pe care vom aseza carnea
  5. Amestecam si mirodeniile cu care asezonam carnea si o asezam pe gratar in vasul pregatit
  6. Se lasa la rece pana se raceste si se aromatizeaza pieptul, gratarul ajuta sa iasa excesul de zeama 

Pofta buna si …

glitterfy5153622749B81

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s