Daca nu-mi functioneaza cuptorul de la aragaz am gasit solutia salvataoare , pot sa coc la microunde…nu iese ca si la cuptor dar merge !
- 2 oua
- 4 linguri tarâte de ovaz
- 1 lingurita faina de konjac
- un vârf lingurita turmeric
- 2 linguri SlimSugar / alt indulcitor dupa gust
- 2 lingurite praf de copt
- esente de vanilie, cozonac, unt, alune si frisca
- un praf de sare
Insiropat
- cafea fara zat
Crema
- 500 ml lapte degresat
- 300 gr iaurt grecesc / alt iaurt
- 2 linguri budinca de vanilie fierbere / alta budinca/ amidon- tolerat
- îndulcitor nu am pus, a mea îl contine
- 2 lingurite ness
- 2 lingurite cacao degresata – tolerat
- esente de rom, ciocolata, alune si frisca
- 20 gr gelatina
Decor-obtional
- bucati de marshmallow
- Albusurile se mixeaza cu praful de sare, când se albesc se adauga praful de copt, se mixeaza pâna se bat foarte bine si devin o spuma tare
- Galbenusurile + îndulcitorul + esentele se mixeaza pâna se albesc si-si maresc volumul
- Se opreste mixerul, se înlocuieste cu un tel manual, se adauga treptat în albusuri compozitia de galbnusuri apoi ingredientele uscate amestecate ( tarâtele + faina de konjac + turmericul )
- Compozitia am turnat-o intr-o forma de silicon ( 16 X 16 ) si am pus-o la MW , în 15 min a fost gata, am pus-o pe un gratar la racit
- Din lapte si praful de budinca se face o budinca pe foc sau cum o fac eu la microunde , cand a fost gata am adaugat iaurtul si gelatina hidratata
- Crema se imparte in 3 boluri in mod egal, una va ramâne alba, in cea de-a 2-a se adauga ness si în urmatoarea cacao
- Forma in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara, se pune blatul si se insiropeaza, crema alba se da la rece sa se întareasca putin apoi o turnam peste blat, se da la rece si o tunam pe urmatoarea când este suficient de intarita sa nu se amestece culorile
- Pentru ca mai aveam câteva mashmallow-uri le-am taiat cu foarfeca de bucatarie si le-am înfipt in ultima crema dupa ce am turnat-o
- Se da la rece, intr-o ora am putut sa o tai foarte bine
Advertisements