Pâine dukan cu ceapã

  • 3 paine

Reteta cu pâine adevarata am vazut-o la o emisiune TV si m-am gândit sa o dukanizez, n-am facut rau, are un gust deosebit, a iesit foarte buna, n-am avut rabdare sa se raceasca încât sa o feliez frumos . Dar sa va spun cum am facut 

Aluat

Maia

  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita  SlimSugar/alt îndulcitor
  • putin lapte din cei 250 ml
  • 2 linguri faina de soia – tolerat

1 lingura seminte de chimen

  1. O ceapa rosie medie taiata julien se “caleste”int-0 in ulei si putina apa nu mult, cât sa se inmoaie , se lasa sa se racesaca, in acesi tigaie puneti si chimenul doar cât sa fie fierbine, atentie sa nu-l ardeti !
  2. Masurati laptele si incalziti-l usor, drojdia se pune intr-un bol, adaugam îndulcitor, putin lapte caldut, faina de soia sa iasa o pasta, aceasta fiind maiaua, acoperim bolul cu o folie si lasam sa creasca4 paine
  3. Ingredientele uscate le punem intr-un bol , le amestecam 
  4. In cuva masinii de pâine turnam laptele, adaugam sare, ceapa calita, semintele de chimen rajite, ingredientele uscate si deasupra maiaua crescuta
  5. Selectam masina la programul la care stim ca o sa framânte, dospeasca, creasca si coace , aici depinde de fiecare tip de masina,ne facem treburile si dupa ~ 3 ore avem pâine calda !

Prea mult nu aveti de lucru asa ca va doresc,

pofta buna (5)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s