Pateuri cu cotlet si quark

2

Le-am denumit pateuri desi sânt facute din acelasi aluat al Merdenelelor dukan  , pentru ca au chiar gust de pateuri ! Cotletul poate fi inlocuit cu o friptura rece de porc, pui, curcan sau cu orice mezel compatibil cu dukan iar quark-ul cu branza degresata

Aluat

  • 3 oua
  •  sare3
  • 2 linguri tarâte de ovaz
  • 2 linguri tarâte de grau
  • 1 lingura pudra  /fulgi drojdie inactiva
  • Lingura  faina de konjac
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • ~ 100 ml lapte degresat
  • esente  de cozonac si unt

Umplutura

  1. Amestecam toate ingredientele pentru aluat la fel si cel pentru umplutura , cotletul se feliaza cât mai subtire ( l-am feliat cu ustensila rosie din poza )4
  2. In tava (38 X 25) tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se da cam 5 minute la cuptorul preâncins la 180 gr, se rastoarna foaia, se îndeparteaza hartia de copt iar foaia se portioneaza în opt bucati
  3. Pe fiecare se pune putina umplutura, felia de cotlet, deasupra iar umplutura
  4. Se pliaza si ca masura de precautie am pus o scobitoare
  5. Fiecare se unge cu gallbenusul pregatit, se presara chimen si se dau din nou la copt, de data asta pâna se coc si se rumenesc 
  6. Mie mi-au ramas si a 2-a zi , au fost parca mai bune !

Sper sa le faceti si sa aveti pofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s