Cozonac cu mix de fibre

8 cozonacRulada nu o puteam denumi prea a crescut la fel ca si un cozonac…

Ingrediente:

  • 1oo mix de fibre de la Adiograsime. Ro10
  • 1 lingurita faina de konjac
  • 3 oua +2 albusuri
  • 2 linguri SlimSugar /alt îndulcitor dupa gust
  • 2 lingurite ulei de cocos – tolerat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 ml chefir
  • ~ 50 ml apa
  • esente  de vanilie, cozonac, unt
  • un praf de sare

Umplutura

  • 300 gr branza degresata
  • 2 lingurite crema de alune   – sau cacao – tolerat
  • goji

Pentru uns

  • un galbenus + putin lapte/apa
  1. Oualele si albusurile se bat cu o furculita împreuna cu  îndulcitorul, esentele si un praf de sare
  2. Mixul se amesteca cu faina de konjac si drojdia, peste ele se toarna compozitia de oua, chfirul, apa cât sa iasa un aluat tare ca de cozonac, la sfârsit punem încorporam uleiul9 cozonac
  3. Aluatul se înfoliaza, se lasa 20 min sa se odihneasca, pâna atunci faceti umplutura asa cum doriti/cu ce aveti. eu asta am avut in casa branza degresata si crema de alune pe care le-am amestecat pur si simplu
  4. Intindem cu sucitorul aluatul într-o forma dreptunghiulara , întindem umplutura presaram goji si rulam
  5. Asezam într-o forma si-l lasam o jumatate de ora la crescut, eu îl pun în cuptorul (oprit !)cu microunde unde înainte am încalzit o cana cu apa sa fie cald 
  6. Cuptorul se preâncinge la 160 gr, se unge cozonacul cu galbenusul, o sa va ajunga sa mai ungeti  si spre sfârsitul coacerii

Spor la treaba, sa aveti pofta-buna

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s