Cornuri simple cu sare

1De când n-am mâncat cornuri…pe  „vremuri” taare des le faceam ! 

Ingrediente:

  1. Într-un bol se amesteca ingredientele solide : amestecul de faina+laptele praf+faina de konjac+drojdia inactiva+praful de copt+drojdia uscata+îndulcitor
  2. Separat oualele se bat cu o furculita cu sarea si se toarna peste amestecul de mai sus3 cornuri
  3. Se amesteca cu o lingura, imediat se face un aluat, punem putin ulei în palme, framântam bine , înfoliem bolul si lasam aluatul cel putin o jumatate de ora la caldura sa se dospeasca
  4. Aluatul se împarte în bile – la mine au fost 8 – , fiecare bila o întindem cu sucitorul foarte subtire ( se vede prin ea daca va uitati în poza) , rasucim, o strângem ca un melc si din nou întindem ( are o forma neregulata ), punem cascaval la o baza, rasucim si iese cornul
  5. Dupa ce le-am terminat odata puse în tava le-am pensulat cu apa (n-am avut lapte) presarate cu sare grunjoasa si apoi puse la copt în cuptorul preâncins la 160 gr

Se fac foarte usor, sa aveti pofta buna (5)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s