Tarta cu amestec fara carbo si fibre de bambus

1 tartaAluat

Umplutura

  • 500 ml lapte degresat
  • 2 linguri  /alta budinca/amidon – tolerat
  • dovleac ras (nu l-am cântarit cred ca in jur de 400 gr)
  • SlimSugar /alt îndulcitor dupa gust
  • 2 bete scortisoara
  • praf de ghimbir

un galbenus+lapte/apa pentru uns deasupra

  1. Întâi am pregatit umplutura, dovleacul ras se caleste cu îndulcitorul când se înmoaie se adauga scortisoara si praful de ghimbir sau puteti sa puneti orice condimente va plac, se lasa sa se raceasca
  2. Budinca se face la aragaz sau la microunde  cum fac eu, se lasa sa se raceasca
  3. Ingredientele uscate pentru aluat se pun într-un bol iar cele lichide în altul, acestea se bat cu furculita si se toarna peste ingredientele uscate, se amesteca cu lingura2 tarta
  4. Imediat se formeaza aluatul, cu palmele unse se framanta apoi se lasa jumatate de ora la odihna acoperit
  5. Se ia jumatate din aluat, se întinde cu sucitorul, se taie fâsii care se împletesc si apoi se taie rotund dupa forma în care facem tarta
  6. Eu am facut în forma de copt flexibila   si am reglat-o la  ∅ 21 cm
  7. Restul de aluat se întinde un rotund mai mare decât forma pentru ca o sa trebuiasca sa fie aluat cam la jumatate din înaltime ei
  8. Peste aluat se toarna budinca rece, dobleacul si deasupra gratarul de aluat
  9. Se pensuleaza cu galbenus si se da la copt la 160 gr sau dupa cum va stiti cuptorul
  10. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca pe un gratar, este bine sa se portioneze când  s-a racit foarte bine

Sa aveti pofta buna si …spor la treaba

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s