Prajitura Valurile Dunarii – dukan

7

Cu siguranta ati gustat sau auzit de renumita prajitura, originala se face cu visine dar în dieta putem sa le înlocuim cu rubarba sau dovleac. Pe lânga aspect a iesit foarte pufoasa, un deliciu , de-abia astept sa ma contraziceti dupa ce o faceti !

Blatul alb

Blatul maro

  • 2 oua + 2 albusuri
  • 2 linguri tarâte de ovaz
  • 1 lingurita faina de konjac
  • 2 lingurite cacao degresata  – tolerat 
  • 2 lingurite ness
  • 2 linguri SlimSugar  /alt îndulcitor dupa gust
  • 2 lingurite praf de copt
  • esente de rom, cozonac, unt

Budinca

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri budinca de vanilie  /alta budinca/amidon
  • 500 ml lapte degresat
  • îndulcitor nu am pus, budinca mea îl contine

rubarba – am avut congelata

  1. Rubarba se deconeleaza apoi se pune într-o strecuratoare
  2. Se face blatul alb : albusurile se mixeaza cu praful de sare, când se albesc se adauga praful de copt, se continua mixarea pâna sunt foarte tari8
  3. Galbenusurile se mixeaza cu îndulcitorul si esentele pâna se albesc si-si maresc volumul, se adauga peste albusuri treptat, amestecând cu un tel manual
  4. Amestecul de faina + laptele praf se adauga si acesta alternând cu laptele pâna se obtine un aluat curgator ca de chec
  5. Aluatul l-am turnat într-o tava (28 X 20) din silicon, daca aveti tava obisnuita trebuie sa o tapetati cu hârtie de copt
    Nu punem la cuptor pentru ca urmeaza sa facem si blatul maro !
  6. Albusurile se mixeaza cu praful de sare, se adauga praful de copt când se albesc, se mixeaza sa stea „ bat ”
  7. Galbenusurile se mixeaza si ele cu îndulcitorul si esentele, se opreste mixerul si se încorporeaza peste albusuri, apoi se adauga ingredientele uscate amestecate înainte ( tarâtele, faina de konjac, cacao si nessul )
  8. Compozitia maro se toarna in tava peste cea alba, deasupra vom pune rubarba 
  9. Rubarba se mai stoarce putin între palme si se arunca câte o bucata mai se sus încât sa lase gaura în aluat, se da la copt, eu coc la 160 gr, fiecare va cunoasteti cuptorul10
  10. Dupa ce s-a copt, facem budinca amestecând galbenusurile +praful de budinca+îndulcitorul+laptele, se face pe foc sau la microunde  cum fac eu
  11. Asa fierbinte se toarna peste prajitura din tava, se da la rece pâna se întareste budinca, atunci putem sa o portionam si savura cu placere 

Ca de obicei este mult de scris dar se face foarte repede !pofta buna

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s