Mucenci muntenesti – dukan cu zeama

8 mucenici cu zeama

Credeti ca era cazul sa aptept pâna pe 9 martie sa fac mucenicii ? Nuuu … de fapt am vrut doar sa încerc cum sunt mucenicii pe care i-am facut , pâna atunci am sa fac altii ! Nici nu o sa va vina sa credeti cât sunt de buni, chiar daca nu contin nuca macinata cum ar trebui, esenta de nuca o compenseaza iar culoarea verzuie pe care o da sper sa nu va displaca

Ingrediente:

  • mucenici
  • 1,5 L apa
  • un praf de sare
  • SlimSugar /alt îndulcitor dupa gust
  • 1 lingura cu vârf  amidon – tolerat
  • razatura de lamâie si portocala
  • esente de vanilie si nuca
  • scortisoara pudra
  1. Se pune apa la fiert ( daca vreti zeama mai multa mai puneti apa si implicit mai mult amidon) cu un praf de sare, când începe sa fiarba se adauga mucenicii, se amesteca din când în când sa nu se prinda, se lasa sa fiarba la foc mic
  2. Puteti sa adaugati îndulcitorul si încercati daca sunt fierti9 mucenici cu zeama
  3. Cand sunt gata amestecati amidinul cu putina apa rece, adaugati în oala, amestecati bine si dupa ce s-a îngrosat putin opriti focul
  4. Acum este momentul sa adaugati esentele iar la servire puneti deasupra razatura si presarati scortisoara

Spor la treaba si…pofta buna (5)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s