Jeleu cu fibre de bambus

6 jeleu

O reteta mai simpla nu cred sa fie, doar asteptarea pâna se încheaga dureaza dar daca faceti seara, a 2-a zi va puteti bucura de ceva dulce fara tolerate

Ingrediente:

  • 1 L apa
  • 6 plicuri ceai de visine
  • SlimSugar /alt îndulcitor dupa gust
  • sucul de la un sfert de lamâie
  • 1 lingura fibre de bambus
  • 20 gr gelatina pudra
  1. Apa se pune la fiert,adaugam îndulcitor cât credem de cuviinta, se mai poate adauga si ulterior,  când a început sa fiarba apa se pun pliculetele de ceai, se opreste focul si se acopera oala, lasam sa infuzeze 10 min dupa care scoatem pliculetele7 jeleu
  2. Fibrele de bambus le dizolvam cu putina apa rece, turnam continutul peste ceai si readucem ceaiul la fierbere pentru ~5 min cât sa fiarba si acestea , oprim focul, dam ceaiul la rece ( pe pervaz sau într-un vas cu apa rece )
  3. Gelatina se pune la înmuiat în apa rece
  4. Cand ceaiul este caldut se adauga gelatina hidratata si lichefiata si sucul de lamâie 
  5. Pregatiti o forma/forme , le tapetati cu folie alimentara, turnati compozitia si o dati la rece

Fara grija, pofta buna sa aveti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s