Panna cotta cu blat

7

O prajitura fara tarâte, fara tolerate dedicata tuturor mamelor, bunicilor, doamnelor si domnisoarelor,  de ziua noastra si nu numai sa fim sanatoase, fericite, mereu cu zâmbetul pe buze !

Blat

Crema

  • 9oo gr iaurt degresat
  • 3 linguri SlimSugar 
  • 20 gr gelatina pudra
  • 2 linguri sfecla rosie coapta si rasa
  • esente de visine si ciocolata, zmeura
  1. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, la fel si galbenusurile cu îndulcitorul si esentele, se opreste mixerul
  2. Amestecul de galbenusuri se încorporeaza peste albusuri treptat, apoi (amestecul de faina + lapte praf + praful de copt ) iar la sfârsit laptele lichid încât sa iasa o compozitie curgatoare ca de chec9
  3. Se toarna în forma si se da la cuptorul preâncins la 160 gr, dupa ce s-a copt se lasa la racit
  4. Cât se coace blatul, facem crema
  5. Gelatina se pune la hidratat si apoi la lichefiat
  6. Iaurtul se amesteca cu îndulcitor , se amesteca cu gelatina ca Aici  ,  toata compozitia se împarte în 3 boluri
  7. Într-un bol se adauga sfecla rosie coapta sau fiarta si rasa prin razatoarea mica, în al 2-lea adaugam esentele si pe al 3-lea îl lasam alb
  8. Blatul care s-a racit îl asezam în forma  în care am copt tapetata cu folie alimentara si turnam cremele pe rând în e ordine doriti facând o pauza între ele de 5-10 minute în care dam la rece ( eu l-am facur seara si l-am pus pe pervaz ) 
  9. Se decoreaza dupa dorinta, se da la rece sa se întareasca bine 

pofta buna sa aveti

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s