Tarta cu lamâie 

6 aDenumirea e cam pompoasa, lamâia este doar decor , esenta si razatura sunt cele  care dau  tot gustul !

Coaja

ingrediente uscate7

ingrediente umede

  • 2 oua
  • 1 lingura SlimSugar
  • esente de vanilie, lamâie, cozonac, unt
  • razatura de lamâie si portocala
  • 1 lingurita ulei de cocos tolerat /de masline-permis

Crema

  • 500 ml lapte degresat
  • 2 linguri budinca /alta budinca/amidon – tolerat
  • îndulcitor nu am pus, budinca mea contine
  • 250 gr brânza degresata
  • 20 gr gelatina pudra
  • esenta de lamâie

Bezea

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingura SlimSugar
  • 30 ml apa
  1. Pregatim aluatul pentru coaja tartei, ingredientele uscate le amestecam într-un bol
  2.  Pe cele umede în altul batându-le putin cu furculita apoi le turnam peste cele uscate, se formeaza aluatul, ungem mainile cu ulei si framantând aluatul în palme veti observa ca se întareste daca considerati ca mai este necesar adaugati putina faina de konjac5 tarta
  3. Întindem aluatul între doua foi alimentare cât mai rotund posibil si masuram cu forma pe care o sa o folosim sa ajunga si pe peretii acesteia
  4. Ridicam foaia de deasupra si prin rasturnare se transfera aluatul în forma ( Ø 22cm)  care va merge la cuptor
  5. Se mai peticeste pe unde este nevoie încât sa fie frumoasa coaja de tarta, se înteapa cu furculita sa nu se ridice aluatul în timpul coptului
  6. Forma se da la cuptorul preâncalzit la 160 gr, se face destul de repede, când începe sa se desprinda de pe pereti si observati ca s-a rumenit se scoate, se lasa la racit
  7. Se pune gelatina la hidratat
  8. Crema este o budinca pe care o faceti la foc sau la microunde cum o fac eu, fierbinte fiind adaugati brânza si gelatina lichefiata, esenta de lamâie si o lasam sa se raceasca si când începe sa se îngroase o turnam în coaja de tarta6
  9. Pentru bezea se pun îndulcitorul cu apa la fiert, se opreste focul când acesta s-a topit
  10. Albusurile se mixeaza cu praful de sare sa fie tari si turnam siropul fierbinte în fir subtire continuând sa mixam pâna se raceste bezeaua cam la temperatura corpului
  11. Între timp crema de pe tarta s-a racit , punem bezeaua deasupra cu lingura si o dam putin la cuptor numai la grill doar sa prinda bezeaua putina culoare, la mine dureaza max 3 minute
  12. Gata ! Dati puneti tarta la rece , dupa ce s-a întarit bine veti avea un desert pe cinste 

pofta buna sa aveti

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s