Prajitura Valurile Dunarii cu dovleac

5 valurile

 

O prajitura fina, formata din doua blaturi si umplutura, în varianta originala se face cu visine, am facut si alta varianta cu rubarba  , foarte bune în ambele variante

Blatul alb

Blatul maro

  • 2 oua + 2 albusuri
  • 2 linguri tarâte de ovaz
  • 1 lingurita faina de konjac
  • 2 lingurite cacao degresata  – tolerat
  • 2 lingurite ness
  • 2 linguri SlimSugar  /alt îndulcitor dupa gust
  • 2 lingurite praf de copt
  •   esente de rom, cozonac, unt

Budinca

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri budinca de vanilie /alta budinca/amidon – tolerat
  • 500 ml lapte degresat
  • îndulcitor nu am pus, budinca mea îl contine

Decor – optional

dovleac

 

  1. Începem cu blatul alb, albusurile se mixeaza cu praful de sare, separat galbenusurile le mixam cu îndulcitorul si esentele, încorporam în albusuri
  2. Faina reducatoare se amesteca cu laptele paf, cacao ness, praful de copt , se adauga peste amestecul de mai sus treptat, la sfârsit adaugam laptele lichid pâna se face un aluat curgator ca de chec7 valurile
  3. Se toarna compozitia în tava ( 28 X 20 )  a mea este de silicon, daca nu aveti tapetati tava cu hârtie de copt
  4. Pentru blatul maro procedam la fel mixând albusurile cu praful de sare, (galbenusurile + îndulcitorul + esentele) mixate si ele, adaugate peste albusuri
  5. Amestecul de tarâte, faina de konjac, cacao, ness, praf de copt se adauga si acestea, aluatul se toarna în tava peste cel alb
  6. Dovleacul taiat cubulete se arunca mai de sus sa patrunda în aluat si sa ramâna urme
  7. Se da la cuptorul preâncalzit la 160 gr pâna trece testul scobitoarei
  8. Budinca se face amestecând galbenusurile cu praful de budinca , îndulcitor daca este cazul si putin lapte rece restul laptelui se pune la fiert, când da în fiert se adauga amestecul pe care l-am facut
    Se poate face pe foc sau la microunde cum o fac eu
  9. Peste prajitura coapta se toarna budinca, se niveleaza si se lasa sa se racoreasca apoi facem si decorul amestecând ingredientele date
  10. Se lasa sa se raceasca bine apoi se poate servi cu placere

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s