Prãjiturã turnatã cu mere

11Aluat

Umplutura

  • 3 mere
  • 1 lingura SlimSugar /alt îndulcitor
  • goji
  • 1 lingurita scortisoara pudra

Decor – optional

  1. Ne ocupam întâi de mere pe care dupa ce le spalam si stergem le radem prin razatoarea cu ochiuri mari cu tot cu coaja, le calim într-o cratita antiaderenta si adaugam îndulcitor, goji iar la sfârsit dupa ce se înmoaie si scade sucul se adauga scortisoara pudra, se lasa sa se raceasca
  2. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, galbenusurile+îndulcitorul+esentele dupa ce le mixam si pe acestea oprim mixerul
  3.  Adaugam treptat peste albusuri amestecând  încet de jos în sus cu un tel manual8
  4. Faina reducatoare se amesteca cu tarâtele, faina de konjac , praful de copt si turmericul se amesteca si apoi se încorporeaza treptat apoi se adauga laptele pâna va iesi un aluat ca de chec daca mai este necesar mai adaugati lapte în afara de cantitatea data
  5. Jumatate din compozitie se toarna in tava pregatita ( a mea este de silicon nu a fost nevoie sa o tapetez cu hârtie de copt), se da la copt ~5 min cât sa formeze o crusta, scoatem tava din cuptor, împrastiem merele calite, turnam restul aluatului si dam tava din nou la copt de data asta lasam sa se coaca pâna trece testul scobitoarei9
  6. Se scoate din tava dupa ce se coace si se racoreste putin, se aseaza pe un gratar si daca doriti o pudrati 

pofta-buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s