Drob de primavara

7 drob

Un amestec de savoare iar culoarea au întregit-o oualele de la  Otilia  sar’mâna înca odata! Preparatul a fost consumat , au ramas doar pozele, acum postez si reteta

Se consuma cald sau rece , ca aperitiv sau ca fel principal, noi am servit cu Sos tzatziki

Ingrediente

  • 500 gr ficat de curcan
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar verde
  • 10 oua
  • sare, piper cayenne
  • piper boabe
  • o foaie de dafin

Sosul alb

  • iaurt grecesc  + 1 ou
  1. Se pun la fiert separat ficatul si 6 oua
  2. In vasul cu ficat se aduga piper boabe, sare si o foaie de dafin nu se lasa foarte mult la fiert, trebuie doar sa se întareasca putin, dupa ce s-a fiert se lasa sa se racoreasca si se taie în bucati potrivite8
  3. Oualele trebuiesc fierte tari, dupa ce se fierb se pun în apa rece si se curata de coaja, se taie în patru, nu le taiati prea marunt sa ramâna galbenusul 
  4. Ceapa, usturoiul si mararul se taie , se amesteca cu ingredientele de mai sus  mai putin oualele fierte sa nu se zdrobeasca, se adauga si cele 4 oua nefierte care au ramas , se bat putin cu furculita, se încorporeaza si acestea
  5. Compozitia se toarna într-o tava  iar oualele fierte se pun din loc în loc, se da la cuptorul preâncins la 180 gr
  6. Spre sfârsit când era aproape gata am turnat sosul deasupra, am lasat putin sa se rumeneasca 

pofta buna

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s