Prãjiturã cu brânzã si bezea

5

Daca inlocuiti amidonul din umplutura cu faina de konjac veti avea o prajitura fara tolerate

Blatul

Umplutura

  • 500 gr brânza degresata
  • 2 oua
  • 2 linguri SlimSugar /alt îndulcitor dupa gust
  • 2 linguri amidon – tolerat
  • goji
  • coaja de lamâie
  • esente  de lamâie, vanilie
  • un praf de sare

Bezea

  • 4 albusuri
  • 2 linguri slim sugar/alt îndulcitor dupa gust
  • 3 linguri de apa
  1. Începem cu blatul, mixam albusurile cu un praf de sare, separat mixam galbenusurile + îndulcitorul + esentele
  2. Oprim mixerul si încorporam amestecul cu galbenusuri peste albusuri amestecând încet de sus în jos cu un tel
  3. Adaugam tarâtele + faina de konjac + laptele praf, subtiem cu laptele lichid sa obtinem o compozitie ca la chec, curgatoare
  4. Turnam în tava ( 26 X 20 )tapetata cu hârtie de copt7
  5. Facem si umplutura amestecând toate ingredientele
  6. Tava cu blatul se da la cuptor ~ 5 minute cât sa prinda o pojghita, turnam umplutura si dam din nou la cuptor de data asta sa se coaca definitiv
    Eu coc la 160 gr, la voi depinde de cuptor
  7. Pentru bezea se pune la foc îndulcitorul + 3 linguri de apa sa dea în fiert , sa se topeasca, oprim focul si mixam albusurile
  8. Cand acestea sunt tari, se adauga siropul fierbinte turnând în timp ce mixerul functioneaza, se mixeaza pâna se racoresc albusurile si veti observa ca devin translucide si mai ferme
  9. Dupa ce prajitura s-a copt, se toarna bezeaua peste aceasta, se da drumul doar la grill sa prinda o culoare si gata, oprim cuptorul
  10. Lasam sa se racoreasca un pic, se scoate din tava, se îndeparteaza hârtia de copt si lasam pe un gratar sa se raceasca pâna o servim

pofta-buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s