Cornuri cu fainã reducãtoare

5Aluat

  • 75 gr faina reducere carbo 
  • 10 gr fibre de bambus
  • 1 lingurita praf de copt8
  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 2 oua + 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de usturoi ( optional )
  • 50 ml apa calduta
  • 1 lingurita  ulei de masline

Umplutura

Pentru uns si presarat

  • galbenus + apa/lapte
  • seminte de mac, susan – tolerat
  1. Ingredientele uscate ( faina reducatoare + fibrele de bambus + praful de copt + drojdia uscata ) se pun într-un bol mai mare, cele umede ( oualele+ albusurile + sarea + praful de usturoi) se bat cu furculita,  se toarna peste cele uscate
  2. Se formeaza aluatul care este putin sfarâmicios, adaugam câte putina apa calduta , aluatul devine maleabil, ne ungem palmele , mai framântam putin, acoperim aluatul cu folie alimentara si lasam la odihna cel putin 30 min6
  3. Aluatul se întinde cu sucitotul cu o folie deasupra în forma rotunda, se decupeaza , se umple fiecare bucata, se ruleaza
  4. Înainte de a pune cornurile în tava se ung cu galbenusul diluat si se presara cu seminte
  5. Eu le coc la 160 gr, fiecare-si cunoaste cuptorul

Sunt pufoase si aproape adevarate, sa aveti …

pofta buna (2)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s