Salata Poienita cu ciuperci

8 bEste asemanatoare salatei de boeuf doar ca este mai light, ingredientele nu mai sunt amestecate, cantitatea acestora o folositi in functie de cât de mare/mica o faceti. Ciupercile pot fi murate, de la conserva sau proaspete, am ales ultima varianta

Ingrediente

  • ciuperci
  • cartofi
  • morcovi
  • telina
  •  piept de pui
  • castraveti acri în otet
  • o mâna cascaval ras
  • maioneza facuta dintr-un ou fiert , un galbenus, 200 ml ulei, sus de lamâie, mustar, sare, piper
  • sare
  • patrunjel, ardei gras pentru decor
  1. In vase separate se pun la fiert în apa rece cu sare : pieptul de pui, morcovii si telina, ciupercile, cartofii ( daca nu va grabiti ideal ar fi sa-i fierbeti în coaja )
  2. Se face maioneza, cascavalul se rade7
  3. Dupa ce s-au racit morcovii, telina si cartofii se rad separat
  4. Într-un bol tapetat cu folie alimentara asezam ciupercile cu palariile în jos, presaram patrunjel verde , un strat subtire de maioneza
  5. În continuare asezam cartofii , morocovii, presam cu mâna apoi un strat de maioneza, castravetii taiati rondele, pieptul de pui, maioneza
  6. Si ultimul strat cascavalul legat cu maioneza
  7. Se acopera bolul si se da la rece câteva ore, eu l-am lasat de pe o zi pe alta
  8. Rasturnam pe un platou, se îndeparteaza folia si se decoreaza dupa inspiratie 

pofta buna

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s