Super savarine

5

 

Parfumate si însiropate, numai bune daca nu aveti timp sau se anunta musafiri neasteptati, într-o jumatate de ora deja le aveti în frigider ! Se fac foarte repede pentru ca sunt coapte la microunde dar puteti sa le faceti si la cuptor numai ca atunci va dura ceva mai mult

Aluat

  • 2 oua
  • 8 linguri rase faina
  • 8 linguri rase zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie

Sirop7

  • 300 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • razatura de lamâie si portocala
  • 1 plic zahar vanililat

Pentru ornat

  • o cutie frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • dulceata de visine/jeleu rosu
  1. Începem cu siropul, se pune la fiert la foc domol ingredientele
  2. Într-un bol amestecam cu un tel ingredientele pentru aluat, dupa cum se vede în poza rezulta un aluat curgator, mai gros ca cel de clatite6
  3. În forme de briose sau cesti de cafea se pun câte 2 linguri de aluat ( cam jumatate din forma ), se pun la copt la microunde pentru 10 min la 850 W sau în functie de cuptorul vostru
  4. Siropul se strecoara , savarinele se scot din forme si asa fierbinti se scufunda pe rând în sirop, lasati cât simtiti la mâna ca sunt deajuns
  5. Se lasa sa se raceasca sau daca va grabiti puneti-le  în congelator in timp ce mixati frisca
  6. Se taie de tot sau se cresteaza capacul fiecarei savarine, se umple cu frisca, deasupra se unge cu dulceata/gem/jeleu, am pus un mot de frisca si o visina din dulceata sa fie cât mai frumusele

Asta-i tot, sa aveti pofta-buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s