Terina cu ficat de curcan

8 terinaTot un fel de pate din ficat dar cu alta textura si savoare, prepararea dureaza mai mult dar merita*#:-S pfui!*=D> aplauze *=D> aplauze  ! Terina se poate felia cu un cutit încalzit în apa fierbinte si apoi sters

Ingrediente

  • 500 gr ficat de curcan
  • lapte degresat
  • 100 ml vin alb – tolerat
  • 1 lingurita SlimSugar
  • sare, piper
  1. Ficatul se spala, se zvânta cu prosoape de hârtie apoi se pune într-un vas, se acopera cu lapte ( in poza se vede ca l-am acoperit cu o farfurie întoarsa sa-l tina în lichid )9 terina
  2. A 2-a zi  se scurge, curatam ficatul de vene, pielite… îl amestecam cu vinul, îndulcitorul, sarea si piperul , acoperim vasul si-l mai lasam la rece din nou 12 ore
  3. Pregatim forma în care vom pune ficatul( dupa cum se vede am folosit o tavita de Yenna) si o tava mai mare în care sa încapa prima pentru ca ficatul o sa-l preparam la baine-marie
  4. Preâncalzim cuptorul la 150 gr ( foc mic spre potrivit ) , în tava mare punem apa fiarta pe lânga vasul cu ficat
  5. Lasam la cuptor o ora
  6. Dupa ce l-am scos din cuptor lasam sa se racoreasca ( cred ca o sa gustati din el sa vedeti cat este de bun ) se marunteste la blender sau masina de tocat 
  7. Se tapeteaza cu folie alimentara o forma ( am folosit aceasi forma), se preseaza bine , se da la rece
  8. Dupa câteva ore ( 3-4 ) în sfârsit se poate savura !

pofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s