Spumã de cãpsuni

?14 spumaPoate sa spuna careva ca nu-i place spuma de cãpsuni, o reteta care nu cred ca lipsea din nici o casa încã din copilarie ? Cantitatile ingredientelor sunt relative se pun în functie de câti suntem la masa, de cât credeti ca o sa consume si de gustul fiecaruia. Este   foarte spumoasa, nu se lasa siropul la fundul vasului iar albusurile nu sunt crude ceea ce este foarte important

Ingrediente

  1. Cãpsunile se spala, se scot coditele, se zdrobesc la blender
  2. Pentru ca nu-mi place sa fie si sâmburi am trecut prin sita obtinând un piure fin15 spuma
  3. În timp ce siropul era pe foc sa dea în fiert ( daca nu aveti sirop puneti zaharul cu apa la fiert si lasati pâna se leaga ) , am mixat albusurile + praful de sare + suc de lãmâie pâna devin ferme
  4. Se adauga siropul fierbinte în fir subtire, continuu, se mixeaza în continuare pâna când castronul este caldut, aproape rece, spuma devine translucida si albusurile nu vor mai fi crude
  5. Este momentul sa încorporam piureul de capsuni si esenta de vanilie, mai mixam putin si gata !

Îl consumam ca atare, cu fructe sau ornam prajiturile cu fructe sau fara

pofta-buna

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s