Claufoutis cu cirese

8claufoutis cu cirese

 

Un desert frantuzesc foarte usor de facut dar foarte apreciat, se poate face cu orice fruct în functie de sezon. Noi am servit cu Spumã de cãpsuni

Ingrediente:9 claufoutis cu cirese

  • cirese
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  •  esenta de vanilie
  1. Se scot sâmburii cireselor, se aseaza în forma ( Ø 21 cm ) într-un singur strat
  2. Oualele + praful de sare + zaharul se mixeaza cât sa-si schimbe culoarea, se adauga laptele, esenta si faina obtinând un aluat ca de clatite10 claufoutis cu cirese
  3. Tava fiind din silicon am asezat-o în alta tava pentru mai multa siguranta, am turnat aluatul peste cirese si am dat la cuptorul preâncins la 160 gr ( fiecare-si cunoaste cuptorul ! )
  4. O sa observati ca în cuptor o sa creasca dar pe urma se mai lasa
  5. Dupa ce a fost gata am lasat sa se racoreasca putin apoi lasata sa se raceasca bine pe un gratar
  6. Rece de la frigider servita cu Spuma de capsuni a fost o nebunie !

Sa aveti si voi, pofta-buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s