Cupolã dungatã – dukan

15 cupola

La început am vazut o poza, apoi reteta dar nu asta era importanta ci cum se aseaza blaturile . Perfect nu a iesit dar ca idee cel putin cred ca merita sa încercati ! Ar fi trebuit înca un blat rotund care sa fie pus ca un capac pentru ca ulterior sa devina postamentul cupolei dar am renuntat la el, ar fi fost prea multe oua 

Blatul alb16 cupola

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri tarâte de ovaz
  • 1 lingura faina de soia – tolerat
  • 1 lingurita faina de konjac
  • 1 lingurita praf de copt
  • esente  de vanilie
  • 30 ml lapte degresat

Blatul maro

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri tarâte de ovaz
  • 1 lingura faina de soia – tolerat
  • 1 lingurita faina de konjac
  • 1 lingurita cacao degresata –  tolerat
  • 1 lingurita praf de copt
  • esente  de rom, ciocolata, alune si frisca
  • 50 ml lapte degresat

Umplutura

  • 500 ml lapte degresat
  • 2 linguri praf de BUDINCA /alta budinca/2 linguri amidon – tolerat
  • SlimSugar / alt îndulcitor dupa gust
  • esente  de vanilie si zmeura
  • goji
  • 500 gr brânza degresata cremoasa
  • 20 gr gelatina pudra

Pentru uns blaturile

  1. Am început cu blatul alb : oualele întregi se mixeaza cu sarea si îndulcitorul cât sa-si dubleze volumul, se adauga ingredientele uscate si laptele
  2. Compozitia se toarna intr-o tava ( 38 X 25 ) tapetata cu hârtie de copt , se da la cuptorul preâncalzit, atentie se face foarte repede !
  3. Se soate din cuptor, se îndeparteaza hârtia , se lasa la racit
  4. Pentru blatul maro se procedeaza la fel doar ca se adauga cacao
  5. Un blat se unge cu gemul, se aseaza peste el celalalt blat, cu ajutorul unui cutit se îndreapta marginile si ambele se taie în doua vertical ( vezi poza nr 4 )17 cupola
  6. Ungem din nou cu gem o parte si le suprapunem( vezi poza nr 5 ). Deasupra asezam un fund de bucatarie si o greutate ( ar trebui lasat mai mult, eu am lasat ~ o ora
  7. Se tapeteaza o strecuratoare cu folie alimentara, taiem blatul în fâsii cam de 1 cm si începem sa facem modelul în strecuratoare18 cupola
  8. Punem gelatina la hidratat, facem budinca, adaugam goji, brânza cremoasa si gelatina lichefiata
  9. Se toarna peste blatul format în strecuratoare, se da la rece, dupa doua ore rasturnam pe un platou, se poate felia si servi cu placere 

Spor la treaba si …pofta buna (2)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s