Tiramisu cu fructe

5aPentru un bol cu Ø 21 cm am folosit

  • 4 oua6
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingura cacao
  • esente  de cappuccino, ciocolata si rom
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 100 ml apa
  • un praf de sare
  • 200 gr piscoturi
  • cafea de la filtru
  • 1 lingurita cacao
  • cirese si capsuni
  • 5 gr gelatina pudra
  1. Bolul l-am tapetat cu folie alimentara
  2. Zaharul + apa se pun la fiert si mixam albusurile + praful de sare, când acestea sunt spumate foarte bine se adauga siropul fierbinte în fir continuu, mixerul functioneaza
  3. Galbenusurile se mixeaza cu mascarpone  si lichiorul de cafea doar sa se amestece, încorporam în albusuri amestecând încet cu un tel manual, adaugam esentele7
  4. Pregatim un bol mic în care vom pune cafea îndulcita si parfumata cu esente în care vom înmuia piscoturile scurt pentru câteva secunde
  5. Asezam piscoturile pe fundul bolului si pe margini, turnam un strat de crema si în continuare alternam straturi de piscoturi  înmuiate si crema pâna terminam
  6. Înfoliem si dam la rece câteva ore sau de seara pâna dimineata
  7. Se rastoarna pe un platou, se pudreaza prajitura cu cacao, se decoreaza cu cirese si capsuni înmuiate în gelatina hidratata si lichefiata ( altfel îsi pierd culoarea, se si strica )

pofta-buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s