Panna cotta în cosulet

11

Presupune un timp scurt de coacere pentru rulada, restul la rece 

Rulada12

  • 4 oua
  • 1 plic budinca de ciocolata si menta – 2 tolerate
  • SlimSugar / alt îndulcitor dupa gust
  • esente  de rom, cozonac si unt
  • un praf de sare

Crema panna cotta

  • 400 gr iaurt grecesc 2%
  • 200 ml lapte degresat
  • SlimSugar  /alt îndulcitor dupa gust
  • goji
  • 12 gr gelatina pudra
  • esente  de vanilie si menta

∗ dulceata de dovleac/alta dulceata dukan

  1. Mixam albusurile cu praful de sare sa se faca spuma tare, la fel procedam si cu galbenusurile împreuna cu îndulcitorul si esentele apoi le amestecam manual cu o spatula
  2. Încorporam praful de budinca si turnam compozitia într-o tava ( 32 X 25 ) tapetata cu hârtie de copt
  3. Se da la copt la 160 gr, atentie se face foarte repede !13
  4. Dupa ce s-a copt cu tot cu hârtia de copt rulati-o pe lung , sa fie mai mare, sa ne ajunga , lasati asa pâna se raceste, derulati ungeti cu dulceata si din nou rulati
  5. Gelatina se pune la înmuiat
  6. Iaurtul se amesteca cu laptele, îndulcitorul, goji, esentele se încorporeaza gelatina lichefiata ca aici , se da la rece sa se întareasca putin
  7. În forma am pus folie alimentara, rulada se feliaza si asezam feliile pe fundul si peretii formei apoi turnam crema
  8. Se da la rece, dupa ce se întareste bine se poate felia si servi cu mare placere

pofta buna (2)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s