Tocãnitã de varã cu orez si legume

10 tocanitaIn jumatate de ora este gata masa, mai mult dureaza spalatul si curatatul legumelor

Ingrediente12 tocanita

  •  ceapa uscata
  • ardei gras
  • morcov
  • orez
  • ciuperci
  • vânata
  • rosie
  • boia afumata
  • oregano, rozmarin
  • sare, piper
  • verdeata

Salata de ardei copti

  • ardei gras copt
  • otet de mere
  • apa
  • usturoi pisat (obtional)
  • sare
  • verdeata
  1. Ardeii se pun la copt în cuptor sau pe gratar
  2. Dupa ce se coc eu îi pun într-o cratita cu capac presarati cu sare , se lasa asa sa se raceasca, se curata, si se scufunda în sosul de otet
  3. Zarzavaturile se curata, se spala si se feliaza, orezul se spala, morcovul dat prin razatoarea mica, vânata se taie cubulete, se presara cu sare, rosia se rade sau se mixeaza13 tocanita
  4. Întotdeauna când încep mâncarea pun apa sau supa la încalzit sa fie  fierbinte pentru a o adauga la nevoie 
  5. Intr-0 cratita se pune putin ulei, când s-a încins se adauga ceapa, se adauga putina apa fierbinte sa se înmoaie, punem ardeiul gras si capacul sa fiarba înnabusit
  6. Se pun pe rând orezul, ciupercile, cuburile de vânata ( spalete si scurse ) , la sfârsit rosiile, ierburile aromatice, potrivim se sare, piper
  7. Focul se opreste si se adauga verdeata 

pofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s