Gogosi pripite

5 gogosiCu ingredientele puteti sa jonglati în functie de cantitatea pe care doriti sa o obtineti, smântâna se poate înlocui cu iaurt iar aromele vi le puteti alege. Nu contin drojdie sau praf de copt, se fac foarte repede, la comanda celor dragi

Ingrediente:6

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri pline de smântâna
  • ~ 150 gr faina
  • vanilie, razatura de lamâie
  • zahar pudra ( obtional ) pentru pudrat
  1. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul, mixam sa se topeasca acesta putin
  2. Adaugam galbenusurile, smântâna, vanilie si razatura de lamâie7
  3. Oprim mixerul si încorporam faina amestecând cu un tel manual sau o spatula pâna obtinem un aluat ca o smântâna groasa care se tine în lingura
  4. În vasul în care vom praji se pune o cantitate considerabila de ulei, lasam sa se încinga, trecem lingura prin ulei si apoi luam din aluat, punem la prajit sa nu fie foarte înghesuite pentru ca se vor umfla 
  5. Se prajesc foarte repede la foc moderat, se scot pe hârtie absorbanta, dupa ce se racesc se pudreaza daca doriti

pofta buna (5)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s