Ardei umpluti cu linte

5O mâncare usoara de vara care nu ne tine prea mult la aragaz. Cantitatea ingredientelor o ve-ti stabili în functie de numarul celor pe care-i aveti la masa

Umplutura

  • 150 gr linte rosie
  • 300 gr ciuperci
  • ceapa uscata tocata marunt
  • un morcov ras
  • 1 lingurita  ulei nuca de cocos  sau pe care-l preferati
  • sare, piper
  • verdeata

Sosul

  • rosii date prin razatoare
  • boia afumata
  • sare, piper
  • oregano, rozmarin

◊ ardei grasi taiati pe jumatate

  1. Lintea se spala în mai multe ape, se adauga apa peste ea, se lasa la înmuiat o jumatate de ora
  2. Avem timp sa curatam, spalam si sa tocam zarzavaturile
  3. Într-o craticioara punem la calit ceapa, adaugând pe rând morcovul, ciupercile si lintea scursa, daca este necesar mai puneti câte un pic de apa
  4. Caliti-le sub capac sa se înnabuse iar apa sa se evapore, nu trebuie sa fiarba prea mult, se vor termina în cuptor
  5. Asezonati cu sare, piper, opriti focul adaugati verdeata si lasati sa se raceasca foarte bine ( eu am facut umplutura seara si a 2-a zi am umplut ardeii )6
  6. Ardeii se taie pe lung, se curata de seminte, cotor si vinisoare, se spala
  7. Îi umplem si-i asezam în forma mai înghesuiti pentru ca la fiert se vor strânge7
  8. Facem sosul, turnam peste ardei, dam la cuptor
  9. În 20 – 30 minute sunt gata, ne asezam la masa 

pofta buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s