Prajitura Bounty

18Cine a facut-o o sa o mai faca, cine n-a facut-o pana acum o recomand ! Eu am facut-o de multe ori dar niciodata nu am postat ! 

Blat

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200 gr unt moale
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 linguri cu vârf cacao
  • 200 gr faina
  • 4 linguri lapte
  • 10 gr praf de copt
  • esenta de vanilie si rom

Crema

  • 500 ml lapte
  • 6 linguri gris
  • 200 gr unt moale
  • 5 linguri zahar
  • 100 gr fulgi nuca de cocos

Glazura

  • 200 gr ciocolata
  • 3-4 linguri lapte
  1. Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pâna se spumeaza, se adauga laptele, oualele pe rând, esentele
  2. Oprim mixerul si adaugam faina cernuta împreuna cu cacaoa si praful de copt apoi esentele
  3. Rezulta un aluat moale, cleios care se toarna si se întinde într-o tava (34 X 20 ) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preâncalzit la 180 gr sau dupa cum va cunoasteti cuptorul pâna trece testul scobitorii19
  4. Laptele cu grisul si zaharul se pun la fiert, amestecând mereu, dupa ce da în fiert lasam sa se îngroasa dar nu prea mult, se lasa sa se raceasca
  5. Dupa ce s-a racit se adauga untul moale si amestecam energic pâna devine o crema spumoasa, adaugam si nuca de cocos20
  6. Blatul racit se aseaza în tava in care am copt tapetata cu folie alimentara, se acopera cu crema, apoi topim ciocolata cu lapele si acoperim cu aceasta prajitura
  7. Dam la rece si dupa 2-3 ore se poate felia cu un cutit dat prin apa fierbinte si sters

Spor la treaba  si pofta buna

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s