Fursecuri crapate cu gris

25-fursecuri

 

Am vazut fursecurile în Retete fel de fel  si nu pot sa nu-i multumesc Iulianei  , au o textura si un gust nemaipomenite, se fac foarte usor ies multe si sunt economice !

Ingrediente

  • 200 gr gris
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 40 gr unt
  • 45 ml ulei
  • 5 gr praf de copt
  • 2 plicuri vanilie
  • ~ 4-5 linguri cacao
  1. Am topit untul la cuptorul cu microunde, l-am amestecat cu uleiul
  2. Într-un bol se mixeaza oualele + un praf de sare + zaharul pudra + vanilia pana devine o crema, se adauga untul topit amestecat cu uleiul treptat ca la maioneza
  3. Se opreste mixerul  si se înglobeaza ( faina cernuta + grisul + praful de copt) la inceput am amestecat cu un tel apoi cu o lingura de lemn26-fursecuri
  4. Rezulta o compozitie moale, se înfoliaza bolul si se da la rece o ora
  5. Dupa ce a trecut timpul, grisul s-a umflat, compozitia este mai vârtoasa, cu palmele umede se ia din aceasta cam cât o nuca, se tavalesc prin cacao si se aseaza pe tava tapetata cu hârtie de copt
  6. Se dau la cuptorul preâncins si le-am copt la 200 gr cu ventilatie 7 min , fiecare-si cunoaste cuptorul, coaceti în consecinta27-fursecuri
  7. Fursecurile se scot din cuptor dupa ce crapa si sunt moi daca vor deveni tari vor fi crocante
  8. Asadar fiti cu ochii pe cuptor pentru ca se fac foarte repede !

Spor la treaba si…pofta buna (2)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s