Cornulete de post cu bors si rahat

18Daca nu le-ati facut pâna acum nu ezitati, chiar daca sunt de post sunt foarte fragede si foarte bune ! Sunt spornice, ieftine daca tineti post la umplutura puteti sa folositi nuca, magiun sau alt gem gros

Ingrediente :

  • 100 ml bors
  • 150 ml ulei
  • 25 gr drojdie proaspata sau 10 gr uscata
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • ~ 360 gr faina
  • rahat
  • zahar pudra
  1. Din drojdie, zahar, apa calduta si putina faina din cantitatea cantarita am facut maia
  2. Peste faina am adaugat borsul, uleiul, parful de sare, vanilia si maiaua crescuta , am obtinut un aluat placut la atingere care nu se lipeste ( are ulei destul )
    Daca vi se pare prea moale mai adaugati putina faina
  3. Se acopera bolul si se lasa sa creasca
  4. Din aluat am luat jumatate, am întins cu sucitorul în forma rotunda si am decupat cu tiparul de cornulete19
    Daca nu aveti, asezati o farfurie sau un capac deasupra aluatului, decupati forma de cerc si apoi taiati sub forma de raze
  5. Pe fiecare bucata se pune rahat, se ruleaza si se aseaza în tava tapetata cu hârtie de copt20
  6. Eu le-am copt la 180 gr cu ventilatie, fiecare-si cunoaste cuptorul
  7. Dupa ce le-am scos , le-am lasat sa se raceasca si abia atunci le-am pudrat cu zahar pudra, daca sunt calde se topeste zaharul

Sunt sigura ca o sa va placa, spor la treaba si…pofta buna (2)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s