Cornulete cu untura

18Fragede si delicioase , daca aveti osânza cu atat mai bine !

Aluat

  • ~ 300 gr faina
  • 200 gr untura
  • 100 gr zahar pudra
  • 5 linguri apa rece de la frigider
  • 2 linguri otet
  • esenta de vanilie, razatura de lamâie si portocala,
  • un praf de sare

∗rahat pentru umplut

∗zahar pudra

  1. Facem aluatul amestecând toate ingredientele, îl înfoliem si-l punem la frigider cel putin 6 ore sau de seara pâna dimineata
  2. Daca nu aveti rahat gata portionat taiati bucatile de rahat si simestecati-le cu amidon sau zahar pudra pentru a nu se lipi între ele
  3. Aluatul l-am împartit în patru bucati si  fiecare bucata am întins-o cu sucitorul fie în dreptunghi sau rotunda apoi taiate în triunghiuri si umplute cu rahat19
  4. Le-am pus la copt în cuptorul preâncalzit la 180 gr cu ventilatie20
  5. Dupa ce s-au copt se lasa sa se racoresca apoi le pudram din belgug cu zahar pudra
  6. Devin mai fragede dupa 2-3 zile daca le depozitam la rece

Pofta buna sa aveti si…glitterfy5154305556B81

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s