Cornulete bicolore cu bors

18Chiar daca sunt de post sunt foarte bune, se pot pastra într-o cutie metalica cu capac si 4-5 zile, ramân la fel de pufoase si moi

Ingrediente18a

  • 350 gr faina + 1-2 linguri
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml ulei
  • 100 ml bors putin caldut
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • razatura de lamâie si portocala
  • esenta de vanilie
  • magiun fara zahar
  1. Într-un bol cernem 350 faina, adaugam uleiul, borsul ,  sare, zahar, razatura, esenta si drojdie, amestecam la început cu o lingura, când începe sa se formeze aluatul cu mâinile pâna obtinem un aluat nelipicios, maleabil
  2. Luam un sfert din aluat si-l amestecam cu cacao iar în cel alb adaugam 1-2 linguri de faina astfel încât ambele aluaturi sa aiba aceasi consistenta, le acoperim si lasam la crescut 30 min
  3. Aluatul alb îl întindem sub forma rotunda mai mare iar pe cel cu cacao sub aceasi forma dar mai mic, le împartim în 16 raze pe fiecare19
  4. Suprapunem partile cu cacao peste cele albe , întoarcem pe fiecare cu partea alba-n sus, trecem cu sucitorul usor sa se lipeasca una de cealalta , punem magiun si rulam20
    Mi-am mai ramas putin aluat din fiecare si am facut câteva lalele21
  5. Le asezam în tava , mai lasam 30 min sa creasca apoi le punem la copt la foc potrivit

pofta buna (5)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s