Crema fiarta cu oua si ciocolata

18Într-o seara m-a anuntat fii-mea ca vrea un tort pentru a 2-a zi *:-/ nedumerit , timp sa fac blaturi nu aveam asa ca le-am cumparat, doar crema am facut-o . Am facut un tort spirala cu capace sus si jos, umplut si decorat cu crema aici de fata, un tort de 3 Kg . 

Crema este foarte fina, dupa ce se da la rece se întareste ca si ciocolata

Ingrediente18-a

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200 gr zahar pudra
  • 270 gr unt de la sibieni ( trebuie sa aiba 80%)
  • 35 gr cacao
  • 200 gr ciocolata cuvertura ( sau alta ciocolata cu min 45%)
  • esenta de rom
  1. Scoateti untul din frigider, taiati-l bucatele si lasati la temperatura camerei
  2. Se iau doua cratite care sa intre una în cealalta, în cea care va fi deasupra se pun oualele + praful de sare + zaharul iar în cea dedesubt apa fiarta . Apa nu trebuie sa atinga cratita de sus !19
  3. Daca doriti puteti sa mixati oualele cu zaharul, eu am sarit peste acest pas, în cratita cu oua se amesteca cu telul pana ce acestea devin o crema si se îngroasa
  4. Se ia de pe foc, se rastoarna în alt vas, în aceasi craticioara dupa ce am spalat-o am topit ciocolata tot la aburi, daca mai este cazul adaugati apa dar sa nu atinga cratita de sus !20
  5. Ciocolata topita se adauga peste crema de oua, se amesteca, se lasa sa se raceasca sa ajunga la temperatura camerei
  6. Untul se mixeaza sa se faca o crema, se încorporeaza cacao, mixam în continuare si adaugam cate o lingura din compozitia de oua  , mixati foarte bine21
  7. Daca vi se pare ca s-a taiat puneti 15 min la congelator si pe urma continuati mixarea
  8. Crema rezultata este mai moale de aceea trebuie lasata putin la rece sa se întareasca pentru ca apoi sa o folositi
  9. Sau daca nu vreti sa faceti imediat vreun preparat o turnati într-un borcan cu capac si la frigider va rezista câteva zile

O varianta mai simpla Pentru o portie : 4 oua , 200 gr zahar , 2oo gr ciocolata , 2 linguri cacao, 250 gr unt. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul , apoi se pun pe baie de aburi si se fierb amestecand incontinuu cu telul pana se ingroasa bine. Apoi se adauga ciocolata rupta in bucatele si cacaua , Se amesteca pana se topeste ciocolata . Se adauga si untul taiat cubulete , se amesteca pana se incorporeaza . Se ia de pe baia de aburi si se lasa sa se raceasca complet , Dupa care se mixeaza cu robotul, si e gata !

spor la treaba

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s