Jeleuri cu fructe si legume

24Se fac extrem de usor , sunt fara conservanti sau aditivi, adulti si copii le consuma cu placere 

Ingrediente

  • 4 mandarine medii
  • 1 morcov
  • ~3 cm radacina de ghimbir
  • eritrit / alt îndulcitor dupa gust
  • 16 gr agar agar
  1. Mandarinele , morcovul si ghimbirul de curata, se feliaza se face suc din ele
    Puteti sa strecurati sucul daca vreti pentru ca jeleurile sa devina translucide dar dupa parerea mea pulpa plina de vitamine si nutrienti nu este de aruncat !25
  2. Sucul se pune la foc, se adauga îndulcitor dupa gust, se lasa pe oc doar sa dea în fiert iar îndulcitorul sa se topeasca
  3. A sosit momentul sa adaugam agar agarul si mai fierbem înca 5 min
  4. Oprim focul, lasam putin sa se racoreasca apoi punem compozitia în forme sau într-o tava tapetata cu folie alimentara transparenta26
  5. Se da la rece , în maxim o ora se scot din forme, se tavalesc prin îndulcitor si se servesc cu placere
    Daca folositi o tava, le taiati dupa preferinta si la fel le tavaliti prin îndulcitor

pofta-buna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s