Zefire mai bune

Pentru ca mi-a ramas  jumatate din borcanul de compot cu visine m-am gandit sa mai fac o portie de zefire cu aceasi reteta doar sa le grabesc uscarea la deshidrator .Daca nu aveti deshidrator puteti sa le puneti la cuptor la o temperatura cat mai mica. Au iesit si mult mai bune nu a necesitat pudrarea pentru ca in 4 ore deja erau uscate nelipicioase

Ingrediente

  • 125 gr piure visine
  • 5 gr agar-agar
  • 75 ml zeama din compot
  • 200 gr zahar
  • 1 albus
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  1. Pregatiti ingredientele,  tavitele deshidratorului tapetate cu hartie de copt ,  poshul cu duiul si mixerul cu stativ sau un capac pentru bolul mixerului
  2. Agar-agarul se pune intr-o craticioara care va merge la foc cu 75 ml zeama din compot si 200 gr zahar
  3. Se scot samburii visinelor, se storc bine si se maruntesc sa devina o pasta la robot sau prin sita, se pune in vasul mixerului impreuna cu albusul de ou si un praf de sare
  4. Asezam craticioara pe foc ( cu agarul, zeama din compot si zaharul ) si in acelasi timp mixam compozitia cu albus si pasta de fructe
  5. Amestecati din cand in cand in compozitia de pe foc, lasati sa se lege , cand ridicati lingura sa se vada siropul cum curge continuu
  6. Mixerul nu trebuie sa se opreasca, luati de pe foc si turnati in fir subtire si continuu siropul in compozitia cu albus
  7. Nu va speriati, la inceput este foarte fluida, o cioba dar mariti viteza mixerului si veti vedea  dupa 5-7 min cum incepe sa se lege sub ochii vostrii,  trebuie  sa-si dubleze volumul cam de 4 ori
  8. Punem compozitia īn posh si formam pe hârtia de copt în tavite gramajoare
  9. Se monteaza deshidratorul , setam la 55 gr si asteptam sa se usuce
  10. Se vor dezlipi foarte usor de pe hartie si nici urme nu raman

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s