Friptura de miel la Slow cooker

 

 

   Desi Pastele a trecut poate mai aveti in congelator o bucata de miel sau reteta va ramane pentru la anul. Slow cookerul ( aragazul lent ) îl folosesc la sarmale si friptura de vita, pilaf de gaina.  Mancarea se face fara sa-l pazesti, fara sa amesteci , carnea iese frageda si buna de nu-ti trebuie cutit la masa . Eu îl pun seara 2-3 ore, a 2-a zi este înca cald ( curios pentru ca oala nu este închisa ermetic ) si-l mai pun 1-2 ore cat sa fie gata  mancarea la pranz, dar se poate lasa peste noapte sau cand plecati la serviciu dati drumul iar cand veniti acasa mancarea este gata 

Ingrediente

  • am avut pulpa din spate si 6 cotlete
  • cateva crengute de cimbru , menta, rozmarin proaspete
  • ienibahar, coriandru, 2 cuisoare
  • leurda
  • sare, piper
  • un pahar de vin alb
  • piper boabe si foi de dafin
  • bulion
  • boia afumata
  1. În procesor am pus cimbru, menta, rozmarinul, ienibaharul , cuioarele, leurda, sare, piper si vinul alb, le-am maruntit si cu aceasta marinata am uns toata carnea într-o punga
  2. Am închis bine punga si am lasat-o 12 ore la frigider, când mai treceam prin zona mai întorceam punga…
  3. Seara înainte de a pleca la Înviere am turnat continutul pungii în vasul Slow cookerului, într-un infuzor am pus boaabe de piper si foi de dafin ( folosit exclusiv la mancare, nu-mi place sa pescuies boabele de piper si foile de dafin din mancare ) , bulionul si boiaua afumata  le-am diluat in in putina apa, le-am turnat si pe acestea si am pornit aparatul
  4. A 2-a zi l-am pornit înca 2 ore timp suficient sa fac alaturi cartofi noi la tefal actify si o salata

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s