Prajitura cu resturi din cozonac

 Când ramâne cozonac îl feliez, videz si-l pun în congelator, lasat sa se dezghete la temperatura camerei este la fel de pufos ca si cel proaspat numai ca de data asta  cozonacul meu de la Craciun a apucat Pastele *:"> sfios Tocmai de aceea am decis sa fac o prajitura rapida

Ingrediente

pentru bilute

  • 6 felii cozonac
  • 200 gr branza de vaci

pentru blat

  • Unt – 200 g
  • Zahăr – 150 g
  • Ouă – 4 bucăţi
  • Smântână lichida – 200 gr
  • Lapte – 3 linguri
  • Făină – 300 g
  • Praf de copt 10 g
  • esenta de vanilie
  • Cacao – 2 linguri

pentru „ crema ”

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri gris
  • esenta de vanilie, razatura de lamâie
  1. Feliile de cozonac le-am maruntit în mâna, le-am amestecat cu brânza de vaci, s-au facut un aluat din care am facut bilute cam cât o nuca, le-am asezat pe o tava tapetata cu folie alimentara ( sa nu se lipeasca), le-am pus la congelator pâna le-a venit rândul sa le folosesc ( ~ 30 min )
  2. Tapetati o tava cu hârtie dee copt sau daca aveti una de silicon nu mai este nevoie si porniti cuptorul
  3. Mixati untul moale cu zaharul si esenta de vanilie apoi adaugati câte un ou, pe urmatorul dupa ce se amesteca bine anteriorul,smântâna lichida, amestecati putin si opriri mixerul
  4. Cerneti faina amestecata cu praful de copt si înglobati treptat amestecând usor 
  5. Jumatate din compozitie o turnati în tava pregatita, restul amestecati cu cacao si putin lapte sa ajunga la aceasi textura ca si aluatul alb, puneti cu lingura gramajoare deasupra aluatului alb, neteziti cu grija sa se întinda pe toata suprafata
  6. Scoateti tava cu bilute din congelator, le asezati deasupra aluatului maro si le împingeti usor în aluat
  7. Eu le-am copt la 175 gr cu ventilatie, voi procedati dupa cum va cunoasteti cuptorul
  8. Deasupra trebuia sa fac o crema, am oscilat între o budinca ( 500 lapte + 4 linguri amidon + zahar ) sau gris cu lapte, evident a câstigat acest din urma
  9. Laptele se pune la fiert cu zaharul si razatura de lamâie, se adauga grisul în ploaie, se amesteca tot timpul, se lasa sa fiarba pâna se îngroasa putin, sa fie curgator, dupa racire se va întari si mai mult
  10. Dupa ce ati stins focul adaugati esenta de vanilie
  11. Odata coapta prajitura turnati grisul deasupra, nivelati si umpleti golurile, lasati sa se raceasca bine apoi puteti sa o scoateti din tava

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s