Sos aioli

6Aioli, allioli, ali oli …(aceasi Marie cu alta palarie) sau pe roamneste sos de maioneza cu usturoi. Se poate servi la gratar cu carne sau legume, cartofi prajiti sau mici. Faceti cantitate cat sa va ajunga 1-2 zile pentru ca se face foarte repede iar la ingrediente se poate jongla cu ceea ce va place

Ingrediente

  • un galbenus fiert
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml ulei de masline
  • 1 lingurita cu varf mustar
  • sare, piper alb macinat
  • suc de lamaie
  1. Toate ingredientele se pun in vasul mixerului vertical7
  2. In cupa mixerului incercati sa luati galbenusul si usturoiul, aceasta trebuie sa stea pe fundul vasului
  3. Ridicati usor pe masura ce se formeaza maioneza , la sfarsit deplasati mixerul usor 8intr-o parte si alta pentru a se amesteca toata
  4. Turnati intr-o caserola sau borcan cu capac, pastrati la rece pana la servit
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s