Zefire din compot de gutui

Un desert ieftin, usor de facut dar spectaculos cu o textura usoara placut de la mic la mare. Folosesc agar agarul in loc de gelatina pentru ca astfel deserul isi pastreaza forma , este apetisant, atractiv . Pot fi folosite ca si decor pentru torturi, briose sau prajituri. Eu le usuc la deshidrator dar se pot usca la cuptor la o temperatura de 40 gr sau pur si simplu la temperatura camerei bineanteles ca va dura mai mult

Retete asemanatoare

Ingrediente

  • 125 piure de gutui
  • 5 gr agar- agar
  • 75 ml zeama din compot
  • 200 gr zahar
  • 1 albus
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • colorant alimentar ( optional )
  1. Tavitele deshidratorului se tapeteaza cu hartie de copt , pregatim un posh cu dui
  2. Intr-un vas care va merge la foc vom pune zeama de la compot, zaharul si agar- agarul
  3. Zdrobim fructele cu furculita sau ustensila de piure, le punem piureul intr-un bol pentru mixer impreuna cu albusul si un praf de sare
  4. Pornim mixerul iar vasul cu zeama de compot, zaharul si agarul il punem pe foc
  5. Mixam dar suntem atente si la foc, cand incepe sa se lege dar mai subtire nu ca la dulceata luam vasul de pe foc
  6. Cu mixerul pornit adugam lichidul in fir subtire continuu peste albusul si piureul din bolul de mixare
  7. La inceput este lichid, continuam mixarea, pe masura ce se raceste incepe sa se lege si ia in volum
  8. Se mixeaza pana bolul este rece la temperatura camerei
  9. In jumatate din compozitie am adaugat cateva picaturi de colorant rosu, in posh am pus intr-o parte compozitia alba si in cealalta pe cea colorata
  10. Se fac gramajoare pe hartia de copt, am setat deshidratorul la 40 gr si in cateva ore(6 ) zefirele se puteau desprinde de pe hartia de copt

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s