Fursecuri leopard

Foarte fragede, o explozie de arome !

Aluat

  • 200 gr unt 82% moale
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 300 gr faina
  • esente  de vanilie, rom si ciocolata
  • un praf de sare

Pentru culoare

  • o lingura cacao + 1-2 lingurite lapte
  • 2 lingurite ness
  1. Untul se spumeaza cu zaharul pudra, se adauga praful de sare si oul, mixam putin, se opreste mixerul
  2. Se adauga faina cernuta , va rezulta un aluat mai moale, NU mai adaugati faina !
  3. Aluatul se înfoliaza, se da la rece cel putin 6 ore sau de pe o zi pe alta cum am facut si eu
  4. A 2-a zi se lasa la temperatura camerei sa se înmoaie putin, se împarte în trei bucati : una mai mare care va ramâne alba, a 2-a putin mai mica, o vom face maro si a treia si mai mica cea maro deschis
  5. Se amesteca a 2-a bucata cu cacao si putin lapte, cea mai mica cu ness si din nou le punem la congelator 5 min pentru ca aluatul s-a înmuiat prea mult, nu se mai poate lucra cu el
  6. Bucata amestecata cu ness am modelat-o sub forma de sul, din cea amestecata cu cacao am intins un dreptunghi egal ca lungime cu sulul de ness iar ca latime cat sa cuprinda sulul
  7. Dreptunghiul alb lat cat sulul, ca latime sa le cuprinda pe ambele
  8. Se pun iar la congelator sa se intareasca apoi le modelam : sulul în foaia maro apoi în cea alba si ultima data la congelator
  9. Pornim cuptorul la 175 gr cu ventilatie ( sau dupa cum va cunoasteti cuptorul )
  10. Acum taiem ca pe salam cu un cutit ascutit sau cu o ata de bucatarie , punem fursecurile obtinute în tava tapetata, se fac foarte repede, fi-ti cu ochi pe ele !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s