Crema de zahar ars cu blat si menta proaspata

 

O crema racoritoare cu gust deosebit, am folosit oua de tara de aici si culoarea

Profit cat pot de menta proaspata, am facut din ea lapte de pasaresirop ciocolata inghetata, diplomat , guguluf   dar o pun si la congelator pentru mai târziu

Aroma de menta

  • doua mâini menta proaspata
  • lapte (din cel 1 Litru pentru crema) cât sa o acopere

Sosul de caramel

  • 5 linguri zahar

Blat

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 160 gr zahar
  • 1 lingura ulei + 2 linguri apa
  • 150 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 10 gr praf de copt
  • esenta de vanilie

Crema

  • 5 oua
  • 1 litru lapte
  • 4 linguri de zahar
  1. Peste menta spalata, uscata si tocata la cutit am pus lapte cat sa o acopere, am lasat la infuzat la frigider de seara pâna a 2-a zi
  2. Am strecurat prin tifon, resturile le-am stors bine între palme
  3. Într-o cratita de 2 L se caramelizeaza zaharul ( 5 linguri ), se lasa sa se raceasca pâna facem blatul si crema
  4. Pentru blat se mixeaza oualele cu zaharul si praful de sare sa devina o crema, adaugam uleiul amestecat cu apa, esenta de vanilie, oprim mixerul si încorporam faina amestecata cu cacao si praf de copt
  5. Pentru crema folosesc telul manual, amestec oualele cu zaharul, adaug laptele aromat cu menta si lapte normal pâna la 1 L
  6. Se toarna crema în cratita si deasupra aluatul de blat
  7. Dam la cuptorul preâncalzit la 175 gr cu ventilatie ( voi procedati dupa cum va cunoasteti cuptorul )
  8. Se lasa cam o ora la copt daca vi se pare ca blatul s-a facut puneti o hârtie de copt uda si stoarsa bine deasupra
  9. Chiar daca vi se pare ca nu este inchegata crema ea o sa se inchege dupa racire
  10. Cratita se lasa sa se raceasca bine apoi prin rasturnare brusca o asezam pe platou/farburie, se lasa la frigider cel putin 6 ore abia apoi scoatem cratita

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s