Placinta sarata cu iaurt

 

Foarte usor de facut chiar si de începatoare, din câteva ingrediente iese o tava cu placinta pe care puteti sa o faceti sarata cum am facut de data asta sau dulce adaugând zahar dupa gust, stafide, esenta de vanilie si neaparat razatura de lamâie

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta din comert
  • 1 Kg iaurt gras grecesc sau românesc
  • 6 oua
  • 3 linguri gris
  • un praf de sare
  • 100 gr unt
  1. Topim untul, oualele le batem cu praful de sare cu ajutorul unui tel manual, adaugam iaurtul si amestecam bine
  2. Desfacem pachetul de foi, le împartim în doua
  3. În tava unsa cu unt asezam câte o foaie , acoperim fundul si peretii tavi ungând foile cu unt pâna terminam prima jumatate din ele
  4. Presaram 2 linguri de gris apoi turnam crema de iaurt pastrând din ea cam un polonic
  5. Aducem la suprafata toate marginile, presaram si cealalta lingura de gris si continuam cu celelalte foi din a 2-a jumatate , unse între ele dar nu mai punem pe peretii tavii doar la suprafata placintei
  6. Dupa ce am terminat portionam placinta, turnam restul de crema cu iaurt si dam la cuptor
  7. Eu am copt la 175 gr cu ventilatie, voi procedati dupa cum va cunoasteti cuptorul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s